Sladké jablečné želatinové kostičky

65 min.
Itálie

Ingredience

Počet porcí:
10

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
922 kcal
Bílkoviny
1 g
Tuky
1 g
Sacharidy
240 g
Vláknina
7 g
Cukr
225 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    2kg omytých jablek a 0.5kg hrušek rozkrájíme na čtvrtky, vykrojíme z nich jadřince a vložime je do hrnce. Dobře omyté citróny nakrájíme na plátky, přidáme je do hrnce k jablkům. Přilijeme 700ml vody a pod pokličkou, za občasného promíchání ovoce vaříme 30 minut. Poté podušené ovoce propasírujeme tak, abychom získali jen čistou dužinu a zvážíme ji. Podle váhy přidáme cukr: na 1kg ovocné dužiny dáme 1kg cukru.
  • 2
    V kastrólu jablka a hrušky s cukrem znovu povaříme. Když se cukr úplně rozpustil a směs bude hustá a začne se odlepovat od stěn, odstavíme hrnec z plotny.
  • 3
    Na plech vyložený pečícím papírem nalijeme ovocnou směs, povrch uhladíme a plech sjablky dáme na 2 dny odpočinout na dobře větrané místo. Musí tam proudit vzduch.
  • 4
    Po 2 dnech vzniklou želatinu nakájíme na kostičky (asi 2x2cm), obalíme je v práškovém cukru a můžeme podávat ke konzumaci.
  • 5
    Zbytek si vložíme do čisté, velké sklenice (nebo dózy) a dobře ji uzavřeme. Takto nám jablková želatina vydrží i 5-6 měsíců.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.