Sladké makronky

35 min.
Česká republika

Ingredience

  • Náplň
    • 3decilitrySmetana 33% (šlehačka)
    • 430gramůČokoláda bílá
  • Těsto
Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
1390 kcal
Bílkoviny
29 g
Tuky
80 g
Sacharidy
144 g
Vláknina
215 mg
Cukr
138 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Vejce rozklepneme, oddělíme bílky od žloutku. Bílky dáme do misky a šlehačem je rozšleháme do pěny. Potom přisypeme 250 g moučkového cukru a šleháme dále do polotuhé hmoty.
  • 2
    Do připravené hmoty přimícháme zbylých 50 g moučkového cukru a mandlovou moučku. Nakonec vmícháme potravinářskou barvu podle vlastní volby, a vše vařečkou promícháme.
  • 3
    Náplň: Smetanu dáme do kastrůlku, přidáme na malé kousky nakrájenou bílou čokoládu. Na mírném ohni za stálého míchání rozpustíme čokoládu a uvaříme hustou kaši, kterou necháme vychladnout.
  • 4
    Hotové těsto dáme do cukrářského sáčku a nastříkáme malá kolečka na papírem vyložený plech. Vložíme do vyhřáté trouby a při 150 stupňové teplotě pečeme přibližně 15 minut.
  • 5
    Upečené makronky vytáhneme z trouby, necháme vychladnout a potom je naplníme připravenou náplní.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.