Sladké makronky
35 min.
Ingredience
- Náplň
- 3decilitrySmetana 33% (šlehačka)
- 430gramůČokoláda bílá
- Těsto
- 300gramůCukr moučkový
- 10kusůVejce slepičí
- 150gramůMouka mandlová
- 2špetkyPotravinářská barva
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
1390 kcal
Bílkoviny
29 g
Tuky
80 g
Sacharidy
144 g
Vláknina
215 mg
Cukr
138 g
Postup přípravy
- 1Vejce rozklepneme, oddělíme bílky od žloutku. Bílky dáme do misky a šlehačem je rozšleháme do pěny. Potom přisypeme 250 g moučkového cukru a šleháme dále do polotuhé hmoty.
- 2Do připravené hmoty přimícháme zbylých 50 g moučkového cukru a mandlovou moučku. Nakonec vmícháme potravinářskou barvu podle vlastní volby, a vše vařečkou promícháme.
- 3Náplň: Smetanu dáme do kastrůlku, přidáme na malé kousky nakrájenou bílou čokoládu. Na mírném ohni za stálého míchání rozpustíme čokoládu a uvaříme hustou kaši, kterou necháme vychladnout.
- 4Hotové těsto dáme do cukrářského sáčku a nastříkáme malá kolečka na papírem vyložený plech. Vložíme do vyhřáté trouby a při 150 stupňové teplotě pečeme přibližně 15 minut.
- 5Upečené makronky vytáhneme z trouby, necháme vychladnout a potom je naplníme připravenou náplní.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.