Sladké meruňkové řízečky
40 min.
Ingredience
- 20kusůMeruňky
- 2kusyVejce slepičí
- 300mililitrůVíno bílé
- 60gramůCukr krupice
- 3kusyVaječný žloutek slepičí
- 100gramůCukr moučkový
- 1špetkaCitronová kůra
- 300mililitrůOlej rostlinný
- 500gramůMouka pšeničná hladká T 650
Počet porcí:
5Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
1249 kcal
Bílkoviny
20 g
Tuky
69 g
Sacharidy
130 g
Vláknina
7 g
Cukr
51 g
Postup přípravy
- 1Meruňky omyjeme, rozpůlíme a vypeckujeme.
- 2Z hladké mouky, vajec, 100 ml vína a krupicového cukru ušleháme těstíčko.
- 3Žloutky, moučkový cukr, 200 ml vína a citronovou kůru ušleháme v horké vodní lázni do pěny.
- 4Meruňky obalíme v připraveném těstíčku a osmažíme po obou stranách na pánvi na rozpáleném oleji.
- 5Usmažené meruňkové řízečky upravíme na talířky a zalijeme vinnou pěnou.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.