Sladké patizonové řezy
50 min.
Ingredience
- 2kusyVejce slepičí
- 80gramůMáslo čerstvé
- 200gramůCukr krupice
- 300gramůPatison
- 250gramůMouka polohrubá
- 1kusKypřicí prášek do pečiva
- 4lžíceMarmeláda rybízová
- 4lžíceKokos - mletý (Kopra)
Počet porcí:
12Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
251 kcal
Bílkoviny
4 g
Tuky
10 g
Sacharidy
37 g
Vláknina
2 g
Cukr
16 g
Postup přípravy
- 1V míse utřeme celá vejce s máslem a cukrem do pěny. Přidáme očištěný, jemně nastrouhaný patizon a vmícháme mouku s práškem do pečiva.
- 2Těsto nalijeme na vyšší plech vyložený pečicím papírem. Pečeme ve středně vyhřáté troubě 25-30 minut.
- 3Po vychladnutí moučník potřeme rybízovou zavařeninou a posypeme strouhaným kokosem.
- 4Nakrájíme na řezy a podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.