Sladké pralinky

60 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
5

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
1347 kcal
Bílkoviny
13 g
Tuky
29 g
Sacharidy
264 g
Vláknina
443 mg
Cukr
218 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Bílky s cukrem dáme do misky a vyšleháme na tuhý sníh. V jiné misce na hustou pěnu vyšleháme žloutky s moučkovým cukrem. Sníh se žloutkovou pěnou smícháme dohromady a zlehka přimícháme prosátou mouku se škrobovou moučkou. Připravené těsto naplníme do cukrářského sáčku s hladkou trubičkou. Sáčkem tvarujeme kolečka, jako jsou kulaté dětské piškoty, na papírem vyložený plech. Vložíme do nahřáté trouby a pečeme při 180 stupňové teplotě 20 minut. Upečené piškoty necháme vychladnout a potom je opatrně nožem sloupneme z papíru.
  • 2
    Z vrchní části piškotu odřízneme špičku a otočíme piškoty vrchní částí dolů. Všechny otočené piškoty potřeme džemem. Smetanu s cukrem a ztužovačem vyšleháme na tuhou šlehačku, kterou opět naplníme do cukrářského sáčku s hladkou trubičkou. Nastříkáme na piškoty vysoké kopečky.
  • 3
    Do misky dáme cukr, bílky, citrónovou šťávu, horkou vodu. Šleháme 10-15 minut na hustou a lesklou polevu. Do polevy namáčíme vysoké kopečky, které necháme v lednici zatuhnout. Do zbylé polevy dáme cukrářské barvivo a pomocí papírového kornoutku ozdobíme kopečky, které poklademe do papírových košíčků. Necháme v lednici zatuhnout.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.