Sladké pralinky
60 min.
Ingredience
- Na náplň
- 300gramůSmetana 33% (šlehačka)
- 350gramůCukr moučkový
- 20gramůZtužovač šlehačky
- Na polevu
- 350gramůCukr moučkový
- 3kusyVaječný bílek slepičí
- 40mililitrůVoda pitná
- 2mililitryCitronová šťáva
- 1lžičkaPotravinářská barva
- Na těsto
- 3kusyVaječný bílek slepičí
- 60gramůCukr krupice
- 5kusůVaječný žloutek slepičí
- 350gramůCukr moučkový
- 70gramůMouka pšeničná hladká T 650
- 70gramůMaizena - kukuřičný škrob
- 150gramůDžem rybízový
Počet porcí:
5Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
1347 kcal
Bílkoviny
13 g
Tuky
29 g
Sacharidy
264 g
Vláknina
443 mg
Cukr
218 g
Postup přípravy
- 1Bílky s cukrem dáme do misky a vyšleháme na tuhý sníh. V jiné misce na hustou pěnu vyšleháme žloutky s moučkovým cukrem. Sníh se žloutkovou pěnou smícháme dohromady a zlehka přimícháme prosátou mouku se škrobovou moučkou. Připravené těsto naplníme do cukrářského sáčku s hladkou trubičkou. Sáčkem tvarujeme kolečka, jako jsou kulaté dětské piškoty, na papírem vyložený plech. Vložíme do nahřáté trouby a pečeme při 180 stupňové teplotě 20 minut. Upečené piškoty necháme vychladnout a potom je opatrně nožem sloupneme z papíru.
- 2Z vrchní části piškotu odřízneme špičku a otočíme piškoty vrchní částí dolů. Všechny otočené piškoty potřeme džemem. Smetanu s cukrem a ztužovačem vyšleháme na tuhou šlehačku, kterou opět naplníme do cukrářského sáčku s hladkou trubičkou. Nastříkáme na piškoty vysoké kopečky.
- 3Do misky dáme cukr, bílky, citrónovou šťávu, horkou vodu. Šleháme 10-15 minut na hustou a lesklou polevu. Do polevy namáčíme vysoké kopečky, které necháme v lednici zatuhnout. Do zbylé polevy dáme cukrářské barvivo a pomocí papírového kornoutku ozdobíme kopečky, které poklademe do papírových košíčků. Necháme v lednici zatuhnout.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.