Sladké snídaně
30 min.
Ingredience
- 500gramůListové těsto
- 30gramůMáslo čerstvé
- 1kusVejce slepičí
- Na náplň
- 30gramůMáslo čerstvé
- 100gramůDžem višňový
- 100gramůČokoláda hořká
- 60gramůRozinky bílé
- 80gramůOřechy vlašské
- 2lžíceMed včelí
Počet porcí:
12Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
354 kcal
Bílkoviny
5 g
Tuky
24 g
Sacharidy
33 g
Vláknina
2 g
Cukr
7 g
Postup přípravy
- 1Listové těsto na moukou posypaném vále rozválíme na velký plát, silný 4 - 5 mm. Plát potřeme v mikrovlnné troubě rozpuštěným máslem, džemem, posypeme hrubě nastrouhanou čokoládou, rozinkami, nahrubo nasekanými ořechy. Následně zavineme do rolády a nakrájíme na centimetrové plátky. Naskládáme na máslem vymazaný plech vedle sebe. Mezi plátky necháme mezeru, protože během pečení zvětší objem. Potřeme je rozkvedlaným vejcem a vložíme do předehřáté trouby.
- 2Koláčky pečeme při 200 stupňové teplotě 20 minut. Po upečení koláčky polijeme medem, necháme mírně vychladnout a podáváme teplé.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.