Sladké suflé s kdoulovou omáčkou

105 min.

Ingredience

  • Na omáčku
    • 1lžíceCitronová kůra
    • 20gramůCukr vanilka
    • 3decilitryVíno bílé
    • 70gramůCukr krupice
    • 5kusůKdoule
Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
796 kcal
Bílkoviny
16 g
Tuky
33 g
Sacharidy
96 g
Vláknina
2 g
Cukr
35 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Žloutky v misce spolu s cukrem ručním šlehačem vyšleháme na hustou pěnu. Přilijeme mléko, vanilkový cukr a za stálého šlehání všleháme postupně mouku. V mikrovlnné troubě ve vhodné nádobce rozpustíme 70 g másla, z bílků vyšleháme tuhý sníh. Sníh zlehka vmícháme do žloutkové pěny a nakonec opatrně přimícháme také rozpuštěné máslo.
  • 2
    Pečicí formičky na suflé vymažeme zbylým máslem, do poloviny je naplníme připravenou směsí. Naskládáme formičky do studené trouby, zapneme na 180 stupňů a pečeme přibližně 55-60 minut.
  • 3
    Příprava kdoulové omáčky: kdoule rozřízneme, vybereme jádřince a vložíme do kastrůlku. Přidáme citronovou kůru, vanilkový cukr a nakonec vlijeme víno. Stálým mícháním chvilku dusíme, přivedeme k varu. Stáhneme z ohně a propasírujeme. Ještě teplou omáčku podle vlastní chutě dochutíme cukrem.
  • 4
    Upečené suflé vyklopíme do středu teplého talíře, okolo polijeme kdoulovou omáčkou a podáváme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.