Sladké suflé s kdoulovou omáčkou
105 min.
Ingredience
- 4kusyVejce slepičí
- 70gramůCukr krupice
- 2decilitryMléko plnotučné
- 20gramůCukr vanilka
- 250gramůMouka pšeničná hladká T 650
- 120gramůMáslo čerstvé
- Na omáčku
- 1lžíceCitronová kůra
- 20gramůCukr vanilka
- 3decilitryVíno bílé
- 70gramůCukr krupice
- 5kusůKdoule
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
796 kcal
Bílkoviny
16 g
Tuky
33 g
Sacharidy
96 g
Vláknina
2 g
Cukr
35 g
Postup přípravy
- 1Žloutky v misce spolu s cukrem ručním šlehačem vyšleháme na hustou pěnu. Přilijeme mléko, vanilkový cukr a za stálého šlehání všleháme postupně mouku. V mikrovlnné troubě ve vhodné nádobce rozpustíme 70 g másla, z bílků vyšleháme tuhý sníh. Sníh zlehka vmícháme do žloutkové pěny a nakonec opatrně přimícháme také rozpuštěné máslo.
- 2Pečicí formičky na suflé vymažeme zbylým máslem, do poloviny je naplníme připravenou směsí. Naskládáme formičky do studené trouby, zapneme na 180 stupňů a pečeme přibližně 55-60 minut.
- 3Příprava kdoulové omáčky: kdoule rozřízneme, vybereme jádřince a vložíme do kastrůlku. Přidáme citronovou kůru, vanilkový cukr a nakonec vlijeme víno. Stálým mícháním chvilku dusíme, přivedeme k varu. Stáhneme z ohně a propasírujeme. Ještě teplou omáčku podle vlastní chutě dochutíme cukrem.
- 4Upečené suflé vyklopíme do středu teplého talíře, okolo polijeme kdoulovou omáčkou a podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.