Sladké vepřové plátky se sójovou polevou

26 min.

Ingredience

    • 4lžíceOmáčka Hoisin
    • 500gramůVepřové maso libové
    • 3lžíceMed včelí
    • 3lžíceSherry brandy
    • 3lžíceKečup
    • 3lžíceCukr třtinový
    • 6lžicOmáčka sójová
Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
438 kcal
Bílkoviny
24 g
Tuky
22 g
Sacharidy
33 g
Vláknina
212 mg
Cukr
26 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Vepřové maso nakrájíme přes vlákno na proužky, rozložíme naplocho vedle sebe na pracovní plochu a napícháme vždy na tři vodorovné špízy.
  • 2
    Smícháme sójovu omáčku, kečup, hoi-sin, sherry, med a cukr. Vzniklou marinádou potřeme ze všech stran maso a grilujeme na venkovním grilu nad středně žhavým uhlím cca 3min po každé straně.
  • 3
    Hotové maso pokapeme zbytkem marinovací směsi a ihned podáváme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.