Sladké vepřové plátky se sójovou polevou
26 min.
Ingredience
- 4lžíceOmáčka Hoisin
- 500gramůVepřové maso libové
- 3lžíceMed včelí
- 3lžíceSherry brandy
- 3lžíceKečup
- 3lžíceCukr třtinový
- 6lžicOmáčka sójová
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
438 kcal
Bílkoviny
24 g
Tuky
22 g
Sacharidy
33 g
Vláknina
212 mg
Cukr
26 g
Postup přípravy
- 1Vepřové maso nakrájíme přes vlákno na proužky, rozložíme naplocho vedle sebe na pracovní plochu a napícháme vždy na tři vodorovné špízy.
- 2Smícháme sójovu omáčku, kečup, hoi-sin, sherry, med a cukr. Vzniklou marinádou potřeme ze všech stran maso a grilujeme na venkovním grilu nad středně žhavým uhlím cca 3min po každé straně.
- 3Hotové maso pokapeme zbytkem marinovací směsi a ihned podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.