Sladkokyselá pálivá polévka s nudlemi a garnáty
30 min.
Ingredience
- 2kusyCitronová tráva
- 150gramůNudle z fazolí mungo
- 280gramůGarnát obecný
- 3lžíceOmáčka rybí
- 2lžíceChilli omáčka
- 110gramůHouby čerstvé
- 110gramůRajčata Cherry
- 5kusůKafirové listy
- 4lžíceLimetková šťáva
- 1hrstKoriandr čerstvý
- 4hrnkyVývar zeleninový
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
485 kcal
Bílkoviny
32 g
Tuky
13 g
Sacharidy
66 g
Vláknina
5 g
Cukr
383 mg
Postup přípravy
- 1Namočíme zámotky z nudlí či rýže (wu-sen) na 1-2 minuty do horké vody, až změknou. Potom je necháme okapat a nakrájíme na kratší kousky.
- 2Dále vyloupeme a očistíme garnáty středně velké a každého rozřízneme na hřbetu, aby se otevřel do stran (hlavičku a ocas neodřezáváme).
- 3Ohřejeme vývar a hodíme do něj podélně rozkrájenou a roztlučenou citronovou trávu, přilijeme rybí omáčku, chilli zavařeninu, nadrcené, jader zbavené papričky a přivedeme k varu. Ztlumíme oheň na střední teplotu, přidáme nudle a další 1-2 minuty zvolna vaříme. Přihodíme garnáty a vaříme ještě asi 1 minutu.
- 4Přidáme houby (směs různých čerstvých hub), rajská jablíčka (větší nakrájíme na 6 dílků), kaffirové listy natrnané napůl a limetkovou šťávu. Vaříme další 2-3 minuty a dáváme pozor, aby se rajčata nerozvařila. Dle chuti dokořeníme. Nakonec vyndáme citronovou trávu, nalijeme do misek a ozdobíme lístky čerstvého koriandru.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.