Sladkokyselá pálivá polévka s nudlemi a garnáty

30 min.
Thajsko

Ingredience

    • 2kusyCitronová tráva
    • 150gramůNudle z fazolí mungo
    • 280gramůGarnát obecný
    • 3lžíceOmáčka rybí
    • 2lžíceChilli omáčka
    • 110gramůHouby čerstvé
    • 110gramůRajčata Cherry
    • 5kusůKafirové listy
    • 4lžíceLimetková šťáva
    • 1hrstKoriandr čerstvý
    • 4hrnkyVývar zeleninový
Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
485 kcal
Bílkoviny
32 g
Tuky
13 g
Sacharidy
66 g
Vláknina
5 g
Cukr
383 mg
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Namočíme zámotky z nudlí či rýže (wu-sen) na 1-2 minuty do horké vody, až změknou. Potom je necháme okapat a nakrájíme na kratší kousky.
  • 2
    Dále vyloupeme a očistíme garnáty středně velké a každého rozřízneme na hřbetu, aby se otevřel do stran (hlavičku a ocas neodřezáváme).
  • 3
    Ohřejeme vývar a hodíme do něj podélně rozkrájenou a roztlučenou citronovou trávu, přilijeme rybí omáčku, chilli zavařeninu, nadrcené, jader zbavené papričky a přivedeme k varu. Ztlumíme oheň na střední teplotu, přidáme nudle a další 1-2 minuty zvolna vaříme. Přihodíme garnáty a vaříme ještě asi 1 minutu.
  • 4
    Přidáme houby (směs různých čerstvých hub), rajská jablíčka (větší nakrájíme na 6 dílků), kaffirové listy natrnané napůl a limetkovou šťávu. Vaříme další 2-3 minuty a dáváme pozor, aby se rajčata nerozvařila. Dle chuti dokořeníme. Nakonec vyndáme citronovou trávu, nalijeme do misek a ozdobíme lístky čerstvého koriandru.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.