Sladkokyselý mořský okoun
25 min.
Ingredience
- 500gramůOkoun mořský
- 50gramůMouka pšeničná hladká T 650
- 1kusLimetka
- 2kusyCibule
- 1kusChilli paprička
- 1kusZázvor celý
- 2lžíceCukr moučkový
- 50mililitrůOmáčka rybí
- 40mililitrůOlej rostlinný
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
312 kcal
Bílkoviny
26 g
Tuky
13 g
Sacharidy
23 g
Vláknina
2 g
Cukr
9 g
Postup přípravy
- 1Rybu rozkrajíme na kostičky, dáme do mísy a vymačkáme k ní limetku. Necháme v ledničce, mezitím pokrájíme cibuli na drobno. Chilli nakrájíme na drobno, zázvor nastrouháme. Maso vyndáme z limetkového nálevu a obalíme v mouce.
- 2Wok pánev rozpálíme na prudkém ohni, šalotku, zázvor, chilli i prolisovaný česnek dvě minuty za stálého míchání opékáme. Následně přidáme rybu a pokračujeme v opékání i míchání další čtyři minuty. Nakonec vše zalijeme rybí omáčkou, přidáme cukr, povaříme ještě tři minuty a podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.