Sladký chléb v čokoládě
70 min.
Ingredience
- 1lžíceCukr moučkový
- 15gramůMáslo čerstvé
- 2lžíceLikér čokoládový
- 60mililitrůSmetana 12% (konzumní)
- 1lžíceCukr krupice
- 2kusyVejce slepičí
- 200gramůBiskupský chlebíček
- 60mililitrůMléko polotučné
- 2lžíceOřechy lískové
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
353 kcal
Bílkoviny
8 g
Tuky
21 g
Sacharidy
33 g
Vláknina
751 mg
Cukr
7 g
Postup přípravy
- 1Vytřeme pekáček máslem a naskládáme do něj krajíčky z chlebíčku jako tašky na střeše, po jedné straně potřené čokoládovým likérem a posypané rozmixovanými oříšky. Čokoládovou stranu, kterou dáme nahoru, potřeme zbytkem másla.
- 2Smícháme vejce, mléko, smetanu a cukr podle chuti. Směsí přelijeme chlebíčky a necháme 10 minut stát. Poté je vkládáme do předehřáté trouby na 180°C. Pečeme přibližně 40 minut.
- 3Před podáváním posypeme moučkovým cukrem.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.