Sladký chlebíček s datlemi a s medem
140 min.
Ingredience
- Příprava pečení
- Těsto
- 230gramůMouka pšeničná hladká T 650
- 2lžičkyKypřicí prášek do pečiva
- 100gramůMáslo čerstvé
- 75gramůCukr krystal
- 130gramůDatle
- 2kusyVejce slepičí
- 2lžíceMed včelí
Počet porcí:
8Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
2148 kcal
Bílkoviny
7 g
Tuky
219 g
Sacharidy
48 g
Vláknina
2 g
Cukr
24 g
Postup přípravy
- 1Příprava pečení: Formu na biskupský chlebíček vymažeme 1 lžící másla, troubu připravíme k předehřátí na 160°C.
- 2Těsto: Datle vypeckujeme a nakrájíme na drobné kousky, banány rozmačkáme na kaši. Do hlubší mísy prosijeme hladkou mouku s kypřícím práškem do pečiva. Sypkou směs rychle zpracujeme
- 3s máslem, cukrem, 2 vejci, nakrájenými datlemi a rozmačkanými banány a medem do hustšího těsta. Hotové těsto přemístíme do připavené formy a pečeme v předehřáté troubě asi 60 minut. Jestli je těsto pečené, testujeme zapíchnutím špejle.
- 4Hotový ovocný chléb necháme chvíli chladnout ve formě, poté chléb vyklopíme na děrovanou podložku, aby z něj pára vycházela rovnoměrně. Tento moučník můžeme servírovat studený i teplý, nakrájený na plátky.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.