Sladký jablečný nákyp se šlehačkou

35 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
6

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
374 kcal
Bílkoviny
3 g
Tuky
22 g
Sacharidy
42 g
Vláknina
1 g
Cukr
29 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Omytá jablka oloupeme, zbavíme jadřinců a příčně nakrájíme na tenké plátky, které ihned pokapeme citronovou šťávou.
  • 2
    Pečicí formu vymažeme máslem, na dno položíme piškotový korpus. Na povrch korpusu naskládáme nakrájená jablka, pokapeme je tekutým medem.
  • 3
    Naplněnou formu vložíme do nahřáté trouby a při 180 stupňové teplotě pečeme 20 minut. Po upečení necháme vychladnout. Nakrájíme na porce, které pokládáme na jednotlivé talíře. Každou porci ozdobíme vyšlehanou šlehačkou.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.