Sladký pudink s mučenkou
25 min.

Ingredience
- 85gramůMaizena - kukuřičný škrob
- 60gramůCukr krupice
- 4kusyMučenka
- 1litrMléko polotučné
- 450mililitrůVoda pitná
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
255 kcal
Bílkoviny
8 g
Tuky
5 g
Sacharidy
45 g
Vláknina
520 mg
Cukr
15 g
Postup přípravy
- 1V misce smícháme maizenu s trochou mléka. Zbylé mléko zahřejeme v kastrolu k bodu varu, přilijeme škrobovou směs a za stálého míchání zvolna zahříváme. Snížíme příkon tepla a 5 minut jen prohříváme bod bodem varu.
- 2Odstavíme z plotny a zašleháme cukr.
- 33 mučenky rozpůlíme, lžící vydlabeme semínka a přecedíme. Šťávu vmícháme do pudinku.
- 4Pudink rozdělíme do formiček vypláchnutých studenou vodou, na povrch položíme potravinářskou fólii a necháme asi 2 hodiny v chladničce.
- 5Při podávání postavíme formičky do horké vody tak, aby bylo ve vodě jen dno. Pudink vyklopíme na talíře a podáváme ozdobený semínky a dužinou ze zbylé mučenky.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.