Sladký tunel
50 min.
Ingredience
- Na náplň
- 50gramůMarmeláda meruňková
- 250gramůSmetana 33% (šlehačka)
- 200gramůZakysaná smetana
- 200gramůKompot ananasový
- 100gramůJahody zahradní
- Na těsto
- 80gramůCukr krupice
- 20gramůCukr vanilka
- 7gramůKypřicí prášek do pečiva
- 3kusyVaječný bílek slepičí
- 3kusyVaječný žloutek slepičí
- 650gramůMouka pšeničná hladká T 650
Počet porcí:
12Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
381 kcal
Bílkoviny
9 g
Tuky
13 g
Sacharidy
56 g
Vláknina
2 g
Cukr
10 g
Postup přípravy
- 1Žloutky dáme do misky, přidáme 40 g cukru a vyšleháme na hustou pěnu. Z bílku, cukru a vanilkového cukru vyšleháme tuhý sníh. Do sněhu zlehka přimícháme pěnu ze žloutku, postupně vmícháme prosátou mouku spolu s kypřícím práškem.
- 2Plech vyložíme pečícím papírem, vlijeme těsto a rozetřeme ho po celé ploše plechu. Plech s těstem vložíme do předehřáté trouby, při 200stupňové teplotě pečeme 8-10 minut. Upečený korpus i s papírem vybereme z plechu, necháme vychladnout, posypeme moukou, položíme na utěrku a opatrně sundáme papír. Po délce korpus rozřízneme na polovinu. Jednu půlku potřeme marmeládou a pomocí utěrky svineme do rolády. Vložíme zatím do lednice.
- 3Ze smetany vyšleháme pevnou šlehačku. Zakysanou smetanu smícháme s cukrem, přimícháme sníh a také vložíme do lednice. Kompotové ovoce přelijeme přes sítko, necháme dobře okapat a nakrájíme na malé kousky.
- 4Formu na srnčí hřbet vyložíme potravinářskou fólii. Kousky ananasu naskládáme na dno formy. Potom ovoce potřeme třetinou náplně. Do středu položíme připravenou roládu a potřeme opět zbylou náplní. Nakonec povrch přiklopíme druhou půlkou korpusu a vložíme do lednice na 2-3 hodiny ztuhnout.
- 5Ztuhlý tunel pomocí potravinářské fólie vyndáme z formy. Položíme ho korpusem dolů a krémem nahoru. Střed povrchu krému po celé délce ozdobíme jahodovými půlkami. Nakonec krájíme na porce, které podáváme na jednotlivých dezertních talířcích.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.