Slané burské sušenky
40 min.
Ingredience
- 115gramůMáslo čerstvé
- 115gramůTuk
- 250gramůCukr krupice
- 1kusCukr vanilka
- 225gramůOřechy burské pražené
- 2kusyVejce slepičí
- 5lžičekSoda jedlá
- 350gramůMouka pšeničná hladká T 650
Počet porcí:
8Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
706 kcal
Bílkoviny
15 g
Tuky
42 g
Sacharidy
71 g
Vláknina
4 g
Cukr
31 g
Postup přípravy
- 1Připravíme si dva plechy, které vymažeme tukem a troubu si předehřejeme na 190 °C.
- 2Mouku prosejeme do mísy, přidáme jedlou sodu. V jiné míse ušleháme změklé máslo s cukrem a tukem (100 g) do pěny, přidáme vejce a vanilkový cukr. Poté vmícháme mouku se sodou, burské oříšky a hmotu znovu řádně promícháme. Těsto klademe na plech lžičkou, dnem nahřáté sklenky je uhladíme. Pečeme zhruba 12 minut. Hotové sušenky necháme vychladnout na sítu.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.