Slaneček marinovaný II

30 min.
Česká republika

Ingredience

Počet porcí:
10

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
310 kcal
Bílkoviny
28 g
Tuky
17 g
Sacharidy
8 g
Vláknina
2 g
Cukr
2 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Na kroužky nakrájíme cibuli a uvaříme v okyselené vodě.
  • 2
    Omyté slanečky omyjeme a máčíme ve studené vodě 24 hodin, kterou několikrát vyměníme.
  • 3
    Následně slanečky sloupneme, vykucháme a vykostíme (jikry a mlíčí použijeme na přípravu pomazánky). Smícháme mléko s moukou a žloutky a za stálého míchání zahříváme ve vodní lázni až k bodu varu. Jakmile se směs začne vařit, odstavíme ji, přilijeme ocet, olej. Přidáme citrónovou kůru, povařenou cibuli a na kolečka nakrájené okurky.
  • 4
    Do porcelánové uzavíratelné nádoby vyskládáme slanečky, zalijeme připravenou vychladlou marinádou a necháme dva dny uležet. Podáváme s chlebem.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.