Slaneček marinovaný II
30 min.
Ingredience
- 2lžíceMouka pšeničná hrubá
- 1kusCitronová kůra
- 3kusyOkurky nakládané
- 2kusyCibule
- 2lžíceOlej stolní
- 0,5litrMléko polotučné
- 1šálekOcet vinný
- 1kusKapary sterilované
- 3kusyVaječný žloutek slepičí
- 10kusůSlaneček
Počet porcí:
10Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
310 kcal
Bílkoviny
28 g
Tuky
17 g
Sacharidy
8 g
Vláknina
2 g
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1Na kroužky nakrájíme cibuli a uvaříme v okyselené vodě.
- 2Omyté slanečky omyjeme a máčíme ve studené vodě 24 hodin, kterou několikrát vyměníme.
- 3Následně slanečky sloupneme, vykucháme a vykostíme (jikry a mlíčí použijeme na přípravu pomazánky). Smícháme mléko s moukou a žloutky a za stálého míchání zahříváme ve vodní lázni až k bodu varu. Jakmile se směs začne vařit, odstavíme ji, přilijeme ocet, olej. Přidáme citrónovou kůru, povařenou cibuli a na kolečka nakrájené okurky.
- 4Do porcelánové uzavíratelné nádoby vyskládáme slanečky, zalijeme připravenou vychladlou marinádou a necháme dva dny uležet. Podáváme s chlebem.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.