Slanečky s houbami po litevsku
40 min.
Ingredience
- 2kusySlaneček
- 30gramůHouby sušené
- 500mililitrůVoda pitná
- 2kusyCibule
- 1lžíceOlej rostlinný
- 2lžičkyCitronová šťáva
- 2krajíceChléb celozrnný žitný
Počet porcí:
2Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
464 kcal
Bílkoviny
36 g
Tuky
18 g
Sacharidy
40 g
Vláknina
6 g
Cukr
6 g
Postup přípravy
- 1Slanečky vykucháme a dáme přes noc vymáčet, druhý den je stahneme a vykostíme.
- 2Směs sušených hub uvaříme ve vodě doměkka a mezitím nadrobno nasekáme cibuli a zpěníme ji na oleji.
- 3Uvařené houby nakrájíme na malé kousky, vložíme na orestovanou cibuli a krátce podusíme.
- 4Připravené slanečky nakrájíme na kousky, položíme na talíř a pokapeme citronem. Na kousky slanečka pak klademe hromádky dušených hub.
- 5Podáváme jako předkrm nebo chuťovku s černým chlebem.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.