Slanečky s houbami po litevsku

40 min.
Evropa

Ingredience

    • 2kusySlaneček
    • 30gramůHouby sušené
    • 500mililitrůVoda pitná
    • 2kusyCibule
    • 1lžíceOlej rostlinný
    • 2lžičkyCitronová šťáva
    • 2krajíceChléb celozrnný žitný
Počet porcí:
2

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
464 kcal
Bílkoviny
36 g
Tuky
18 g
Sacharidy
40 g
Vláknina
6 g
Cukr
6 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Slanečky vykucháme a dáme přes noc vymáčet, druhý den je stahneme a vykostíme.
  • 2
    Směs sušených hub uvaříme ve vodě doměkka a mezitím nadrobno nasekáme cibuli a zpěníme ji na oleji.
  • 3
    Uvařené houby nakrájíme na malé kousky, vložíme na orestovanou cibuli a krátce podusíme.
  • 4
    Připravené slanečky nakrájíme na kousky, položíme na talíř a pokapeme citronem. Na kousky slanečka pak klademe hromádky dušených hub.
  • 5
    Podáváme jako předkrm nebo chuťovku s černým chlebem.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.