Slaninové válečky se švestkami a datlemi
40 min.
Ingredience
- 30kusůMandle loupané
- 10dekagramůSlanina vepřová
- 10dekagramůAnglická slanina
- 275mililitrůVíno portské
- 100gramůSýr Čedar
- 2lžičkyPaprika mletá uzená
- 30kusůDatle sušené bezpeckaté
- 30kusůŠvestky sušené vypeckované
Počet porcí:
10Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
207 kcal
Bílkoviny
6 g
Tuky
14 g
Sacharidy
7 g
Vláknina
1 g
Cukr
52 mg
Postup přípravy
- 1Sušené švestky opláchneme horkou vodou, osušíme a místo pecek vložíme mandle. Naskládané do misky je zalijeme portským vínem a dáme je marinovat (nejméně půl hodiny, ale můžeme je nechat i přes noc). Všechny takto připravené švestky ovineme plátky sušené slaniny a upevníme párátkem.
- 2Sýr nakrájíme na malé kostičky, které vkládáme do datlí. Plátky anglické slaniny poprášíme z jedné strany paprikou a tou samou stranou ovineme každou datli a zajistíme párátkem.
- 3Datle i švestky naskládáme na plech s pečicím papírem a dáme na 6 až 10 minut do trouby rozpálené na 220°C. Slanina musí získat zlatou barvu a měla by být krásně křupavá. Po vyjmutí plechu z trouby vyndáme párátka a necháme vychladnout.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.