Slaninové válečky se švestkami a datlemi

40 min.
Evropa

Ingredience

    • 30kusůMandle loupané
    • 10dekagramůSlanina vepřová
    • 10dekagramůAnglická slanina
    • 275mililitrůVíno portské
    • 100gramůSýr Čedar
    • 2lžičkyPaprika mletá uzená
    • 30kusůDatle sušené bezpeckaté
    • 30kusůŠvestky sušené vypeckované
Počet porcí:
10

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
207 kcal
Bílkoviny
6 g
Tuky
14 g
Sacharidy
7 g
Vláknina
1 g
Cukr
52 mg
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Sušené švestky opláchneme horkou vodou, osušíme a místo pecek vložíme mandle. Naskládané do misky je zalijeme portským vínem a dáme je marinovat (nejméně půl hodiny, ale můžeme je nechat i přes noc). Všechny takto připravené švestky ovineme plátky sušené slaniny a upevníme párátkem.
  • 2
    Sýr nakrájíme na malé kostičky, které vkládáme do datlí. Plátky anglické slaniny poprášíme z jedné strany paprikou a tou samou stranou ovineme každou datli a zajistíme párátkem.
  • 3
    Datle i švestky naskládáme na plech s pečicím papírem a dáme na 6 až 10 minut do trouby rozpálené na 220°C. Slanina musí získat zlatou barvu a měla by být krásně křupavá. Po vyjmutí plechu z trouby vyndáme párátka a necháme vychladnout.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.