Slaný koláč s hruškou
55 min.
Ingredience
- 200gramůŠunka dušená
- 2kusyHrušky
- 200gramůSýr Niva (Rokfór)
- 2lžíceMáslo čerstvé
- 1kusVejce slepičí
- 500gramůListové těsto
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
905 kcal
Bílkoviny
29 g
Tuky
50 g
Sacharidy
54 g
Vláknina
4 g
Cukr
5 g
Postup přípravy
- 1Nejprve uválíme listové těsto, rozdělíme jej na dvě části a z každé vytvoříme tenké kolo o rozměru formy, kterou použijeme.
- 2Formu na pečení vymažeme máslem a na dno položíme jeden díl listového těsta.
- 3Těsto posypeme nadrobno nasekanou šunkou, nivou a hruškou. Nakonec položíme druhý díl listového těsta, jemně zatěsníme, aby nevykukovala náplň, a nakonec celé potřeme rozšlehaným vejcem.
- 4Dáme péct do trouby na 45 minut při 180 °C.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.