Slaný koláč s pečeným pórkem a sýrem

60 min.
Evropa

Ingredience

    • 2lžíceOcet vinný
    • 100gramůSýr Niva (Rokfór)
    • 2lžíceMáslo čerstvé
    • 4kusyPórek
    • 1lžíceCukr třtinový
    • 400gramůListové těsto
Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
815 kcal
Bílkoviny
16 g
Tuky
38 g
Sacharidy
90 g
Vláknina
8 g
Cukr
18 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Těsto vyválíme na obdélník, přendáme na plech s pečicím papírem a pečeme v předehřáté troubě na 200 °C, zhruba 20 minut až zezlátne a nabyde.
  • 2
    Pórky podélně rozřízneme a rozdělíme na jednotlivé listy. Rozložíme na další plech, posypeme cukrem, zakápneme octem a poklademe plátky másla. Zapékáme asi 10 minut.
  • 3
    Hotový plát těsta posypeme kousky rozdrobeného sýra a dáme na 5 minut do trouby, aby se sýr roztavil.
  • 4
    Posypeme pórkem a podáváme.
  • 5

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.