Slaný koláč s pečeným pórkem a sýrem
60 min.
Ingredience
- 2lžíceOcet vinný
- 100gramůSýr Niva (Rokfór)
- 2lžíceMáslo čerstvé
- 4kusyPórek
- 1lžíceCukr třtinový
- 400gramůListové těsto
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
815 kcal
Bílkoviny
16 g
Tuky
38 g
Sacharidy
90 g
Vláknina
8 g
Cukr
18 g
Postup přípravy
- 1Těsto vyválíme na obdélník, přendáme na plech s pečicím papírem a pečeme v předehřáté troubě na 200 °C, zhruba 20 minut až zezlátne a nabyde.
- 2Pórky podélně rozřízneme a rozdělíme na jednotlivé listy. Rozložíme na další plech, posypeme cukrem, zakápneme octem a poklademe plátky másla. Zapékáme asi 10 minut.
- 3Hotový plát těsta posypeme kousky rozdrobeného sýra a dáme na 5 minut do trouby, aby se sýr roztavil.
- 4Posypeme pórkem a podáváme.
- 5
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.