Slaný medový cheesecake
120 min.
Ingredience
- 250gramůKaramelové sušenky Speculoos
- 250gramůMáslo čerstvé
- 170gramůCukr krupice
- 300gramůMed včelí
- 1lžičkaVanilková pasta
- 2lžičkyOcet vinný
- 250mililitrůSmetana 33% (šlehačka)
- 4kusyVejce slepičí
- 0,25lžičkaSůl mořská
- 300gramůSýr krémový
Počet porcí:
12Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
465 kcal
Bílkoviny
5 g
Tuky
35 g
Sacharidy
37 g
Vláknina
50 mg
Cukr
35 g
Postup přípravy
- 1Předehřejeme troubu na 170 °C.
- 2Karamelové sušenky ( např. Lotus )můžeme rozmixovat, nebo je vložit do plastového sáčku a válečkem je rozdrtit na jemné drobečky. Vsypeme je do mísy a promícháme s rozehřátým máslem( 125 g ). Sušenkovou směs natlačíme zadní stranou lžíce na dno dortové formy vytřené máslem a vyložené pečicím papírem ( otevírací dortová forma o průměru 23 cm ).
- 3Do velké mísy vlijeme 125 gramů rozehřátého másla, cukr, vločkovou mořskou sůl, med, bílý vinný ocet, vanilkovou pastu a smetanový sýr. Důkladně prošleháme. Přidáme smetanu ke šlehání a po jednom vešleháme vejce. Než přidáme další vejce, musí být předchozí dobře zapracované. Takto připravenou náplň upravíme na sušenkový základ a formu vložíme do předehřáté trouby. Po 45 ti minutách snížíme teplotu na 150 °C a pečeme ještě dalších asi 15 minut, dokud náplň není ztuhlá kromě malého místa uprostřed. Vypneme troubu a cheesecake v ní necháme úplně vychladnout. Potom ho přeneseme do chladničky a necháme nejméně 3 hodiny, ideálně však přes noc chladit.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.