Slaný toust z lněné mouky
35 min.
Ingredience
- 70gramůMouka lněná
- 70gramůLněné semínko
- 2špetkyPepř bílý
- 2špetkyKmín drcený
- 70mililitrůVoda pitná
- 2kusyVejce slepičí
- 4lžíceSmetana zakysaná 11%
- 0,25lžičkaSůl mořská
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
91 kcal
Bílkoviny
5 g
Tuky
7 g
Sacharidy
4 g
Vláknina
3 g
Cukr
331 mg
Postup přípravy
- 1Troubu si předehřejeme na 180°C. Menší pečící plech (přibližně 20x30cm) vyložíme pečícím papírem. Do mísy nasypeme lněnou mouku, přidáme k ní rozdrcená (případně celá) lněná semínka, 1/4 lžičky soli, pepř, kmín, vodu, vejce a zakysanou smetanu. Směs dobře rozmícháme a nalejeme na plech s pečícím papírem. Těsto o síle přibližně 4mm rovnoměrně uhladíme a vložíme do předehřáté trouby.
- 2Pečeme ho dozlatova přibližně 20-25 minut. Upečené těsto si po vychladnutí rozkrájíme na 6 dílů - toustů. Podáváme je mírně studené i mírně teplé.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.