Slatko z mladých ořechů

180 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
8

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
1316 kcal
Bílkoviny
19 g
Tuky
82 g
Sacharidy
147 g
Vláknina
10 g
Cukr
126 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Mladé vlašské ořechy (ještě nemají tvrdou slupku) omyjeme, propíchneme na několika místech párátkem, dáme do hrnce se studenou vodou na 7 dní odstát, ale každý den vodu vyměňujeme. Osmý den je dáme do čisté vody a přivedeme k varu, ale nesmí přejít varem.
  • 2
    Vodu slijeme, opět přivedeme pouze k varu a znovu slijeme. Toto opakujeme alespoň 8x, až nám ořechy změknou.
  • 3
    Pak ořechy scedíme, oloupeme a dáme do vychladlého sirupu, který jsme si uvařili z 6 dl vody a 1 kg cukru.
  • 4
    Teprve teď budeme ořechy vařit při mírné teplotě do doby, až sirup zhoustne. Před koncem vaření přidáme vanilku a plátky chemicky neošetřených citronů. Pokud se nám během vaření bude tvořit pěna, budeme jí lžicí sbírat.
  • 5
    Ořechy v sirupu necháme přes noc v hrnci a druhý den je vlijeme do čistých zavařovacích sklenic, uzavřeme víčky a odložíme na chladné místo.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.