Slávky s ledovým salátem
20 min.
Ingredience
- 1kilogramMušle slávky
- 2kusyCitronová tráva
- 1kusSalát ledový
- 2lžíceCitronová šťáva
- 2lžíceMáslo čerstvé
- 2lžíceOmáčka ústřicová
- 1litrVoda pitná
- 1lžíceCitronová kůra
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
423 kcal
Bílkoviny
33 g
Tuky
15 g
Sacharidy
43 g
Vláknina
845 mg
Cukr
536 mg
Postup přípravy
- 1Do velkého hrnce dáme mušle. Nakrájíme citronovou trávu na kratší kousky a ledový salát nasekáme.
- 2Do hrnce s mušlemi přidáme citronovou trávu, vodu a citronovou šťávu a pod pokličkou vaříme 5 minut. Všechny mušle, které zůstaly zavřené, vyhodíme. Vařené mušle opatrně vyndáme z lastur a dáme stranou na později.
- 3Máslo rozehřejeme v předehřátém woku, přidáme nastrouhanou citronovou kůru a smažíme 2 minuty. Přidáme ústřicovou omáčku a povaříme, dokud se omáčka do směsi nevstřebá. Přidáme mušle a prohřejeme.
- 4Ihned podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.