Slazený angreštový rosol
40 min.
Ingredience
- 2kilogramyAngrešt
- 1,5kilogramyCukr krystal
- 200mililitrůVoda pitná
Počet porcí:
10Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
669 kcal
Bílkoviny
2 g
Tuky
1 g
Sacharidy
170 g
Vláknina
9 g
Cukr
150 g
Postup přípravy
- 1Použijeme nedozrálý angrešt. Plody očistíme a omyjeme. Nasypeme do smaltované nádoby, zalijeme vodou a povaříme do změknutí. Poté připevníme na další hrnec plátno, vlijeme na něj celý obsah nádoby a necháme pomalu okapat.
- 2Zachycenou šťávu svaříme na poloviční množství. Mezitím neustále sbíráme pěnu z povrchu. Nakonec přisypeme cukr a dál vaříme do zrosolovatění. Rozdělíme do sklenic, necháme vychladnout a uzavřeme. Uchováme na temném místě, při nižší teplotě.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.