Slazený angreštový rosol

40 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
10

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
669 kcal
Bílkoviny
2 g
Tuky
1 g
Sacharidy
170 g
Vláknina
9 g
Cukr
150 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Použijeme nedozrálý angrešt. Plody očistíme a omyjeme. Nasypeme do smaltované nádoby, zalijeme vodou a povaříme do změknutí. Poté připevníme na další hrnec plátno, vlijeme na něj celý obsah nádoby a necháme pomalu okapat.
  • 2
    Zachycenou šťávu svaříme na poloviční množství. Mezitím neustále sbíráme pěnu z povrchu. Nakonec přisypeme cukr a dál vaříme do zrosolovatění. Rozdělíme do sklenic, necháme vychladnout a uzavřeme. Uchováme na temném místě, při nižší teplotě.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.