Slazený rybízový mošt

50 min.
Česká republika

Ingredience

Počet porcí:
6

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
380 kcal
Bílkoviny
5 g
Tuky
1 g
Sacharidy
96 g
Vláknina
14 g
Cukr
74 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Použijeme dobře zralý rybíz. Otrháme ze stopek, důkladně propláchneme studenou vodou a rozmačkáme. Mírně zahřejeme a ihned prolisujeme. Odložíme a necháme chvíli stát. Poté přecedíme přes plátno, nebo čistou šťávu stáčíme gumovou hadičkou.
  • 2
    Zbylý vylisovaný rybíz zalijeme stejným množstvím vody, kolik jsme získali šťávy. Necháme odstát a znovu prolisujeme. Přidáme cukr, promícháme a po jeho rozpuštění přilijeme první šťávu.
  • 3
    Rozdělíme do čistých lahví, zavíčkujeme a urovnáme na mřížku zavařovacího hrnce. Při teplotě 80 °C sterilujeme po dobu 20 minut. Po vychladnutí vyjmeme a uložíme na temném a suchém místě.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.