Šlehačka z bílků
20 min.
Ingredience
- 90gramůCukr krupice
- 3lžíceMáslo čerstvé
- 3kusyVaječný bílek slepičí
Počet porcí:
5Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
169 kcal
Bílkoviny
3 g
Tuky
10 g
Sacharidy
18 g
Cukr
18 g
Vápník
3 g
Postup přípravy
- 1Z bílků ušleháme pevný sníh a po částech do něj zašleháme cukr. Sníh šleháme v páře do zhoustnutí, pak z lázně vyjmeme a šleháme do vychladnutí.
- 2Po kapkách přiléváme do sněhu za stálého šlehání rozehřáté máslo.
- 3Šlehačku připravujeme těsně před podáváním, brzy zeřídne.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.