Šlehačková bábovka

65 min.
Česká republika

Ingredience

    • 4kusyVejce slepičí
    • 1kusKypřicí prášek do pečiva
    • 3hrnkyMouka polohrubá
    • 180mililitrůSmetana 33% (šlehačka)
    • 0,5hrnekCukr krupice
Počet porcí:
10

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
312 kcal
Bílkoviny
9 g
Tuky
9 g
Sacharidy
50 g
Vláknina
2 g
Cukr
11 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Mouku smícháme s práškem do pečiva a s cukrem. Přidáme vejce a smetanu, vše dobře promícháme a těsto nalijeme do tukem vymazané a moukou vysypané formy.
  • 2
    Pečeme zvolna v předem předehřáté troubě přibližně 45 minut. Upečenou bábovku pocukrujeme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.
pupendo
út 4. 2. 2014
Rychlá a jednoduchá bábovka.
Anonymní uživatel
st 10. 1. 2024
Uživatel uvařil tento recept
uvidíme