Šlehačková roláda
30 min.
Ingredience
- 5kusůVejce slepičí
- 1kusCukr vanilka
- 100gramůCukr moučkový
- 500mililitrůSmetana ke šlehání
- 3lžičkyKakao holandské
- 1lžíceMouka pšeničná hladká T 650
Počet porcí:
8Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
111 kcal
Bílkoviny
5 g
Tuky
4 g
Sacharidy
15 g
Vláknina
8 mg
Cukr
13 g
Postup přípravy
- 1Z bílků ušleháme pevný sníh. Po jednom přidáváme žloutky, dále cukr, vanilkový cukr, kakao a mouku. Těsto rozprostřeme na plech vyložený pečicím papírem a pečeme ve středně vyhřáté troubě asi 15 minut. Po upečení těsto i s papírem stočíme do rolády a necháme vychladnout. Po vychladnutí roládu rozbalíme a papír odstraníme. Roládu naplníme ušlehanou smetanou a znovu zarolujeme. Necháme vychladit.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.