Šlehačková roláda

30 min.
Česká republika

Ingredience

    • 5kusůVejce slepičí
    • 1kusCukr vanilka
    • 100gramůCukr moučkový
    • 500mililitrůSmetana ke šlehání
    • 3lžičkyKakao holandské
    • 1lžíceMouka pšeničná hladká T 650
Počet porcí:
8

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
111 kcal
Bílkoviny
5 g
Tuky
4 g
Sacharidy
15 g
Vláknina
8 mg
Cukr
13 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Z bílků ušleháme pevný sníh. Po jednom přidáváme žloutky, dále cukr, vanilkový cukr, kakao a mouku. Těsto rozprostřeme na plech vyložený pečicím papírem a pečeme ve středně vyhřáté troubě asi 15 minut. Po upečení těsto i s papírem stočíme do rolády a necháme vychladnout. Po vychladnutí roládu rozbalíme a papír odstraníme. Roládu naplníme ušlehanou smetanou a znovu zarolujeme. Necháme vychladit.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.