Šlehačkové kostky s banánem
50 min.
Ingredience
- Bílkový sníh
- 6kusůVaječný bílek slepičí
- 80gramůCukr krystal
- Na vytření formy
- 2lžíceOlej slunečnicový
- 3lžíceStrouhanka bezlepková
- Pudingová náplň
- 4decilitryMléko plnotučné
- 1kusPuding bezlepkový
- 80gramůCukr krystal
- 4kusyBanány
- 5decilitrůSmetana 33% (šlehačka)
- Těsto
- 6kusůVaječný žloutek slepičí
- 80gramůCukr krupice
- 160gramůMouka bezlepková
- 40gramůKakao
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
838 kcal
Bílkoviny
17 g
Tuky
42 g
Sacharidy
102 g
Vláknina
3 g
Cukr
56 g
Postup přípravy
- 1Do mísy dáme 6 žloutků a 80 g krystalového cukru. Elektrickým šlehačem vyšleháme žloutky do pěny. Bílky s 80 g krystalového cukru vyšleháme na tuhý sníh. Obě směsi smícháme, postupně přimícháme po lžících bezlepkovou mouku a kakao. Plech vytřeme olejem a vysypeme bezlepkovou strouhankou. Na plech nalijeme těsto a dáme do předehřáté trouby na 160°C. Pečeme přibližně 30 minut dozlatova.
- 2Mezitím si připravíme pudingovou náplň: V rendlíku si přivedeme k varu 4 dl mléka. V 1 dl mléka rozmícháme bezlepkový vanilkový puding a vlijeme ho do mléka. Za stálého míchání vaříme puding 1 minutu, přimícháme 80 g cukru, puding odstavíme z plotny a necháme ho vychladnout.
- 3Ze smetany si vyšleháme tuhou šlehačku. Když máme upečený korpus koláče vychladlý, poklademe na něj rozpůlené oloupané banány a zalijeme je pudingem. Uhladíme ho, ozdobíme šlehačkou a nastrouhanou bezlepkovou čokoládou.
- 4Ozdobený korpus s banány nakrájíme na menší kostky (asi 7 x 7 cm)
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.