Šlehačkové oplatky
30 min.
Ingredience
- 4decilitrySmetana 33% (šlehačka)
- 200gramůMouka pšeničná hladká T 650
- 1decilitrVoda pitná
- 3lžíceMáslo čerstvé
- 4lžíceOlej slunečnicový
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
672 kcal
Bílkoviny
8 g
Tuky
53 g
Sacharidy
40 g
Vláknina
2 g
Vápník
3 g
Postup přípravy
- 1Smetanu dáme do mísy, vyšleháme na tuhou šlehačku. Přidáme postupně prosátou hladkou mouku, studenou vodu a znovu směs důkladně vyšleháme. Následně přidáme rozpuštěné vlahé máslo.
- 2Speciální kleště na oplatky potřeme olejem, vložíme do nich těsto a pečeme do zlatova (podle návodu).
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.