Šlehačkové řezy

35 min.
Česká republika

Ingredience

    • 1kusKypřicí prášek do pečiva
    • 10lžicVoda pitná
    • 10lžicOlej stolní
    • 300gramůJahody zahradní
    • 5kusůVejce slepičí
    • 2kusyCukr vanilka
    • 250gramůCukr krupice
    • 250gramůMouka pšeničná hladká T 650
    • 200gramůJogurt bílý
    • 250mililitrůSmetana 33% (šlehačka)
    • 1baleníŽelatina v prášku
Počet porcí:
8

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
508 kcal
Bílkoviny
10 g
Tuky
24 g
Sacharidy
65 g
Vláknina
2 g
Cukr
34 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Ušleháme žloutky, cukr, olej, vodu, přidáme mouku a kypřící prášek do pečiva a nakonec tuhý sníh.
  • 2
    Vypracujeme těsto, které pečeme asi 15 minut.
  • 3
    Ušleháme šlehačku, přidáme vanilkový cukr a jogurt.
  • 4
    Dáme na upečené těsto, poklademe ovocem a zalijeme želatinou, kterou připravíme dle návodu.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.