Šlehačkové řezy
35 min.
Ingredience
- 1kusKypřicí prášek do pečiva
- 10lžicVoda pitná
- 10lžicOlej stolní
- 300gramůJahody zahradní
- 5kusůVejce slepičí
- 2kusyCukr vanilka
- 250gramůCukr krupice
- 250gramůMouka pšeničná hladká T 650
- 200gramůJogurt bílý
- 250mililitrůSmetana 33% (šlehačka)
- 1baleníŽelatina v prášku
Počet porcí:
8Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
508 kcal
Bílkoviny
10 g
Tuky
24 g
Sacharidy
65 g
Vláknina
2 g
Cukr
34 g
Postup přípravy
- 1Ušleháme žloutky, cukr, olej, vodu, přidáme mouku a kypřící prášek do pečiva a nakonec tuhý sníh.
- 2Vypracujeme těsto, které pečeme asi 15 minut.
- 3Ušleháme šlehačku, přidáme vanilkový cukr a jogurt.
- 4Dáme na upečené těsto, poklademe ovocem a zalijeme želatinou, kterou připravíme dle návodu.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.