Šlehačkový beránek
70 min.
Ingredience
- 250mililitrůSmetana ke šlehání
- 4kusyVejce slepičí
- 200gramůCukr moučkový
- 270gramůMouka polohrubá
- 40gramůMáslo čerstvé
- 2lžíceStrouhanka
- 1baleníCukr vanilka
- 0,5baleníKypřicí prášek do pečiva
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
399 kcal
Bílkoviny
10 g
Tuky
10 g
Sacharidy
69 g
Vláknina
2 g
Cukr
33 g
Postup přípravy
- 1Do mísy vlijeme smetanu ke šlehání, rozklepneme celá vejce a vše rozšleháme do polohusta.
- 2Potom pozvolna zašleháme cukr, vanilkový cukr a vmícháme mouku smíchanou s práškem do pečiva.
- 3Těsto nalijeme do máslem vymazané a strouhankou vysypané formy beránka. Pečeme v předem vyhřáté troubě nejdříve zprudka, potom zvolna dopékáme.
- 4Po upečení beránka opatrně vyklopíme z formy.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.