Šlehačkový dort
65 min.
Ingredience
- 180gramůCukr vanilka
- 5kusůVaječný žloutek slepičí
- 1kusVejce slepičí
- 1špetkaVanilka mletá
- 5kusůVaječný bílek slepičí
- 110gramůMouka pšeničná hrubá
- 3lžíceDžem rybízový
- Na formy
- 20gramůMáslo čerstvé
- 20gramůMouka pšeničná hladká T 650
- Šlehačka
- 0,75litrSmetana čerstvá ke šlehání
- 100gramůCukr moučkový
Počet porcí:
8Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
315 kcal
Bílkoviny
8 g
Tuky
8 g
Sacharidy
52 g
Vláknina
409 mg
Cukr
13 g
Postup přípravy
- 1Do mísy dáme cukr, žloutky, vanilku a vejce a mícháme do zhoustnutí. Přidáme tuhý sníh ušlehaný z bílků a mouku.
- 2Těsto rozdělíme do dvou stejných, máslem vymazaných a moukou vysypaných forem a upečeme.
- 3Hotové placky necháme vychladnout. Jednu potřeme džemem a částí smetany ušlehané s cukrem. Druhou placku rovněž potřeme džemem, nakrájíme na dílky a složíme na plát se smetanou. Každý dílek dozdobíme šlehačkou a dort nakrájíme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.