Šlehačkový dort

65 min.
Česká republika

Ingredience

Počet porcí:
8

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
315 kcal
Bílkoviny
8 g
Tuky
8 g
Sacharidy
52 g
Vláknina
409 mg
Cukr
13 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Do mísy dáme cukr, žloutky, vanilku a vejce a mícháme do zhoustnutí. Přidáme tuhý sníh ušlehaný z bílků a mouku.
  • 2
    Těsto rozdělíme do dvou stejných, máslem vymazaných a moukou vysypaných forem a upečeme.
  • 3
    Hotové placky necháme vychladnout. Jednu potřeme džemem a částí smetany ušlehané s cukrem. Druhou placku rovněž potřeme džemem, nakrájíme na dílky a složíme na plát se smetanou. Každý dílek dozdobíme šlehačkou a dort nakrájíme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.