Šlehačkový dort s čokoládovou polevou
65 min.
Ingredience
- 150gramůCukr moučkový
- 6kusůVaječný žloutek slepičí
- 1špetkaCitronová kůra
- 1špetkaVanilka mletá
- 6kusůVaječný bílek slepičí
- 150gramůMouka pšeničná hrubá
- 100gramůDžem rybízový
- 120gramůPoleva čokoládová
- 0,38litrSmetana čerstvá ke šlehání
- Na formu
- 20gramůMáslo čerstvé
- 20gramůMouka pšeničná hladká T 650
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
459 kcal
Bílkoviny
12 g
Tuky
15 g
Sacharidy
70 g
Vláknina
910 mg
Cukr
36 g
Postup přípravy
- 1V míse smícháme cukr se žloutky, strouhanou citronovou kůrou a vanilkou a třeme do zhoustnutí. Přidáme tuhý sníh ušlehaný z bílků a mouku.
- 2Těsto rozetřeme do vymazané a moukou vysypané formy a pečeme cca 30 min ve středně rozehřáté troubě. Hotový dort necháme vychladnout, vyklopíme na síto a necháme prochladnout do druhého dne. Poté seřízneme zhora cca 1 cm, vnitřek opatrně vydlabeme, usušíme jej a můžeme upotřebit do jiných cukrovinek. Dort vymažeme džemem, naplníme ušlehanou smetanou, přiklopíme seříznutou částí a přelijeme čokoládovou polevou. Necháme ztuhnout a dozdobíme zbytkem šlehačky.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.