Šlehačkový dort s čokoládovou polevou

65 min.
Česká republika

Ingredience

Počet porcí:
6

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
459 kcal
Bílkoviny
12 g
Tuky
15 g
Sacharidy
70 g
Vláknina
910 mg
Cukr
36 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    V míse smícháme cukr se žloutky, strouhanou citronovou kůrou a vanilkou a třeme do zhoustnutí. Přidáme tuhý sníh ušlehaný z bílků a mouku.
  • 2
    Těsto rozetřeme do vymazané a moukou vysypané formy a pečeme cca 30 min ve středně rozehřáté troubě. Hotový dort necháme vychladnout, vyklopíme na síto a necháme prochladnout do druhého dne. Poté seřízneme zhora cca 1 cm, vnitřek opatrně vydlabeme, usušíme jej a můžeme upotřebit do jiných cukrovinek. Dort vymažeme džemem, naplníme ušlehanou smetanou, přiklopíme seříznutou částí a přelijeme čokoládovou polevou. Necháme ztuhnout a dozdobíme zbytkem šlehačky.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.