Šlehačkový krém s karamelovým banánem

60 min.
Francie

Ingredience

  • Karamelové banány
    • 2kusyBanány
    • 100gramůCukr krupice
    • 2lžíceVoda pitná
    • 2lžíceMáslo
  • Šlehačkový zakysaný krém - domácí Crème Fraîche [60353]
    • 200mililitrůSmetana na šlehání
    • 16lžicSmetana 16% (pochoutková)
  • Zázvorová drobenka
    • 2lžíceZázvor
    • 50gramůCukr třtinový
    • 2lžíceMáslo
    • 4lžíceMouka pšeničná hladká T 650
Počet porcí:
2

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
570 kcal
Bílkoviny
4 g
Tuky
9 g
Sacharidy
125 g
Vláknina
5 g
Cukr
98 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Šlehačkový zakysaný krém - domácí Crème Fraîche [60353]:
  • 2
    Do poháru na zavařeniny nalijeme 200 ml smetany na šlehání, přidáme 2 lžíce zakysané kvalitní smetany, sklenici uzavřeme a směs důkladně protřepeme. Pak necháme smetanovou směs stát při pokojové teplotě 8 - 24 hodin do doby, až velmi zhoustne. Před použitím směs prošleháme na hustý smetanový krém.
  • 3
    Vyšlehaný šlehačkový zakysaný krém rozdělíme do dvou pohárů. Banány nakrájíme na plátky. Zázvor očistíme a nakrájíme na drobné kostičky, které si odložíme do druhé misky.Troubu si předehřejeme na 180°C. Plech si vyložíme pečícím papírem.
  • 4
    Připravíme si karamel: na pánev nasypeme krupicový cukr, přidáme 2 lžíce vody a za stálého míchání, při mírnější teplotě, mícháme do doby, až se cukr rozpustí. Přidáme máslo, stále mícháme, až nám vznikne hustá zlatavá omáčka. Přidáme pokrájené banány, promícháme a jen chvilku povaříme. Lžicí karamelové banány poklademe na připravený krém.
  • 5
    Pak si připravíme drobenku: v míse promícháme třtinový cukr s moukou a pokrájeným chlazeným máslem. Pomocí prstů směs spojíme na drobenku, přidáme zázvor a znovu vše prsty promícháme. Zázvorovou drobenku dáme na plech a pečeme ji asi 15 minut do zlatohněda, pak ji necháme vychladnout. Drobenkou ozdobíme karamelové banány a podáváme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.