Šlehačkový krém s pečenými meruňkami

70 min.
Francie

Ingredience

  • Meruňkové pyré
  • Na ozdobení pohárů
  • Šlehačkový krém
    • 2lžičkyŽelatina
    • 3lžíceVoda pitná
    • 220mililitrůMléko plnotučné
    • 220mililitrůSmetana 33% (šlehačka)
    • 110gramůCukr moučka
    • 4lžíceLevandule květ
Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
311 kcal
Bílkoviny
5 g
Tuky
21 g
Sacharidy
28 g
Vláknina
2 g
Cukr
21 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Čerstvé omyté meruňky rozřízneme, odstraníme pecky, posypeme cukrem a rozložíme je na plech s pečícím papírem. Dáme je do předehřáté trouby na 180°C a pečeme asi 30-35 minut. Upečené meruňky rozmixujeme v mixéru, pak vzniklé meruňkvé pyré rozdělíme do 4 pohárů.
  • 2
    Připravíme šlehačkový krém: želatinu ve skleničce rozpustíme ve vodě. Do rendlíku nalijeme mléko se smetanou, přimícháme moučkový cukr, čerstvé levandulové květy a směs přivedeme k varu. Rendlík pak odstavíme z plotny a necháme směs vychladnout.
  • 3
    Skleničku se želatinou vložíme do mikrovlnné trouby a mírně ji zahřejeme (jen pár sekund). Smetanovou směs po 20 minutách scedíme, aby tam nezůstaly květy. Poté do ní důkladně zamícháme zahřátou želatinu a vzniklý krém dáme do lednice zchladit asi na 30 minut. Krém před podáváním rozdělíme do pohárů na pečené meruňky. Poháry ozdobíme mandlemi, na kousky pokrájenými meruňkami a snítkami s květy levandule.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.