Šlehačkový krém s pečenými meruňkami
70 min.
Ingredience
- Meruňkové pyré
- 4kusyMeruňky
- 50gramůCukr moučkový
- Na ozdobení pohárů
- 4kusyMeruňky
- 4kusyLevandule květ
- Šlehačkový krém
- 2lžičkyŽelatina
- 3lžíceVoda pitná
- 220mililitrůMléko plnotučné
- 220mililitrůSmetana 33% (šlehačka)
- 110gramůCukr moučka
- 4lžíceLevandule květ
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
311 kcal
Bílkoviny
5 g
Tuky
21 g
Sacharidy
28 g
Vláknina
2 g
Cukr
21 g
Postup přípravy
- 1Čerstvé omyté meruňky rozřízneme, odstraníme pecky, posypeme cukrem a rozložíme je na plech s pečícím papírem. Dáme je do předehřáté trouby na 180°C a pečeme asi 30-35 minut. Upečené meruňky rozmixujeme v mixéru, pak vzniklé meruňkvé pyré rozdělíme do 4 pohárů.
- 2Připravíme šlehačkový krém: želatinu ve skleničce rozpustíme ve vodě. Do rendlíku nalijeme mléko se smetanou, přimícháme moučkový cukr, čerstvé levandulové květy a směs přivedeme k varu. Rendlík pak odstavíme z plotny a necháme směs vychladnout.
- 3Skleničku se želatinou vložíme do mikrovlnné trouby a mírně ji zahřejeme (jen pár sekund). Smetanovou směs po 20 minutách scedíme, aby tam nezůstaly květy. Poté do ní důkladně zamícháme zahřátou želatinu a vzniklý krém dáme do lednice zchladit asi na 30 minut. Krém před podáváním rozdělíme do pohárů na pečené meruňky. Poháry ozdobíme mandlemi, na kousky pokrájenými meruňkami a snítkami s květy levandule.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.