Šlehaná bábovka
65 min.
Ingredience
- 1lžičkaSolamyl
- 50gramůCukr krupice
- 150gramůMáslo čerstvé
- 1kusCukr vanilka
- 50gramůTuk
- 6kusůVejce slepičí
- 250gramůMouka pšeničná hrubá
Počet porcí:
10Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
322 kcal
Bílkoviny
7 g
Tuky
21 g
Sacharidy
26 g
Vláknina
600 mg
Cukr
5 g
Postup přípravy
- 1Z bílků ušleháme tuhý sníh a střídavě do něj přidáváme cukr a žloutky jeden po druhém. Potom přisypáváme mouku smíchanou se Solamylem a vanilkovým cukrem a nakonec přidáme rozpuštěné máslo, které lehce vmícháme.
- 2Těsto vlijeme do vymazané a vysypané formy. Do části těsta můžeme přidat kakao. Pečeme asi 45 minut.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.