Šlehaná pěna s sherry

30 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
213 kcal
Bílkoviny
5 g
Tuky
5 g
Sacharidy
28 g
Cukr
20 g
Vápník
42 mg
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Připravíme si kovovou nerezovou misku. Vlijeme do ní žloutky, celé vejce a cukr a ušleháme krém, ovšem nesmí zpěnit.
  • 2
    Přilijeme do mísy sherry.
  • 3
    Do hrnce vlijeme vodu, zahřejeme a na ní posadíme mísu. V horké vodní lázni šleháme krém do pěny, dokud dvojnásobně nenabude.
  • 4
    Pak misku vyndáme a buď krém ihned podáváme, nebo ho vložíme do ledové vodní lázně a šleháme, dokud nevychladne. Pěnu vložíme do misek a podáváme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.