Šlehaná pěna s sherry
30 min.
Ingredience
- 2kusyVaječný žloutek slepičí
- 1kusVejce slepičí
- 80gramůCukr moučkový
- 100mililitrůSherry brandy
- 2litryVoda pitná
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
213 kcal
Bílkoviny
5 g
Tuky
5 g
Sacharidy
28 g
Cukr
20 g
Vápník
42 mg
Postup přípravy
- 1Připravíme si kovovou nerezovou misku. Vlijeme do ní žloutky, celé vejce a cukr a ušleháme krém, ovšem nesmí zpěnit.
- 2Přilijeme do mísy sherry.
- 3Do hrnce vlijeme vodu, zahřejeme a na ní posadíme mísu. V horké vodní lázni šleháme krém do pěny, dokud dvojnásobně nenabude.
- 4Pak misku vyndáme a buď krém ihned podáváme, nebo ho vložíme do ledové vodní lázně a šleháme, dokud nevychladne. Pěnu vložíme do misek a podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.