Šlehaná pěna z vína
30 min.
Ingredience
- 2kusyVaječný žloutek slepičí
- 1kusVejce slepičí
- 100gramůCukr krupice
- 200mililitrůVíno bílé
- 2litryVoda pitná
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
206 kcal
Bílkoviny
4 g
Tuky
5 g
Sacharidy
27 g
Cukr
25 g
Vápník
47 mg
Postup přípravy
- 1Připravíme si nerezovou misku a vlijeme do ní žloutky, celé vejce a cukr. Prošleháme do krému.
- 2Do hrnce vlijeme vodu a vložíme do něj mísu s krémem. Přilijeme do mísy víno a šleháme do pěny, dokud dvojnásobně nenabude.
- 3Můžeme buď ihned podávat s dezertem, nebo vložíme mísu do další ledové vodní lázně a šleháme až krém úplně vychladne. Potom ho můžeme podávat jako samostatný dezert.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.