Šlehaná pěna z vína

30 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
206 kcal
Bílkoviny
4 g
Tuky
5 g
Sacharidy
27 g
Cukr
25 g
Vápník
47 mg
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Připravíme si nerezovou misku a vlijeme do ní žloutky, celé vejce a cukr. Prošleháme do krému.
  • 2
    Do hrnce vlijeme vodu a vložíme do něj mísu s krémem. Přilijeme do mísy víno a šleháme do pěny, dokud dvojnásobně nenabude.
  • 3
    Můžeme buď ihned podávat s dezertem, nebo vložíme mísu do další ledové vodní lázně a šleháme až krém úplně vychladne. Potom ho můžeme podávat jako samostatný dezert.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.