Šlehaná vinná pěna z marsaly
30 min.
Ingredience
- 4kusyVaječný žloutek slepičí
- 1kusVejce slepičí
- 100gramůCukr moučkový
- 100mililitrůVíno Marsala
- 1kusCitrony
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
230 kcal
Bílkoviny
7 g
Tuky
9 g
Sacharidy
30 g
Vláknina
1 g
Cukr
25 g
Postup přípravy
- 1Připravíme si kovovou nerezovou misku. Vlijeme do ní žloutky, celé vejce a cukr a ušleháme krém, ovšem nesmí zpěnit.
- 2Přilijeme do mísy víno a přidáme nastrouhanou kůru z jednoho chemicky neošetřeného citronu.
- 3Do hrnce vlijeme vodu, zahřejeme a na ní posadíme mísu. V horké vodní lázni šleháme krém do pěny, dokud dvojnásobně nenabude.
- 4Pak misku vynadáme a vložíme do ledové vodní lázně a šleháme, dokud nevychladne.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.