Šlehaná vinná pěna z marsaly

30 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
230 kcal
Bílkoviny
7 g
Tuky
9 g
Sacharidy
30 g
Vláknina
1 g
Cukr
25 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Připravíme si kovovou nerezovou misku. Vlijeme do ní žloutky, celé vejce a cukr a ušleháme krém, ovšem nesmí zpěnit.
  • 2
    Přilijeme do mísy víno a přidáme nastrouhanou kůru z jednoho chemicky neošetřeného citronu.
  • 3
    Do hrnce vlijeme vodu, zahřejeme a na ní posadíme mísu. V horké vodní lázni šleháme krém do pěny, dokud dvojnásobně nenabude.
  • 4
    Pak misku vynadáme a vložíme do ledové vodní lázně a šleháme, dokud nevychladne.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.