Slepované hvězdičky s polevou
58 min.
Ingredience
- Bílková poleva [32368]
- 100gramůCukr moučkový
- 1kusVaječný bílek slepičí
- 250gramůMáslo čerstvé
- 175gramůCukr krupice
- 2kusyVejce slepičí
- 500gramůMouka pšeničná hladká
- 0,5lžičkaCitronová kůra
- Na krém
- 250gramůMáslo čerstvé
- 100gramůCukr moučkový
- 1lžíceMarmeláda meruňková
Počet porcí:
10Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
702 kcal
Bílkoviny
7 g
Tuky
43 g
Sacharidy
75 g
Vláknina
16 mg
Cukr
37 g
Postup přípravy
- 1Bílková poleva [32368]:
- 2Bílkovou polevu připravíme utřením prosátého moučkového cukru s bílkem, až poleva zbělá a za metlou se tvoří stopa.
- 3Na vále z prosáté mouky, cukru, vajec a změklého másla vypracujeme hladké těsto, které zabalíme do fólie a necháme v chladničce alespoň 1/2 hodiny odležet. Poté vyválíme placku a z ní vykrajujeme hvězdičky 3 velikostí.
- 4Hvězdičky klademe na plech vyložený pečícím papírem a pečeme v předehřáté troubě. Po upečení je necháme vychladnout. Po obvodu potřeme bílkovou polevou 2 větší hvězdičky, celou potřeme jen nejmenší hvězdičku. Když je poleva zaschlá, spojíme všechny hvězdičky krémem tak, aby nejmenší hvězdička byla navrchu.
- 5Krém připravíme utřením změklého másla s prosátým cukrem a přimícháním marmelády.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.