Slepované kokosové kostky
45 min.
Ingredience
- 100gramůMáslo čerstvé
- 50gramůPoleva čokoládová
- 2kusyVejce slepičí
- 50gramůPoleva čokoládová bílá
- 250gramůDžem kdoulový
- 50gramůMouka polohrubá
- 1kusCukr vanilka
- 200gramůKokos - mletý (Kopra)
- 75gramůCukr krupice
Počet porcí:
12Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
326 kcal
Bílkoviny
3 g
Tuky
21 g
Sacharidy
33 g
Vláknina
4 g
Cukr
9 g
Postup přípravy
- 1Troubu předehřejeme na 180C.
- 2Oddělíme žloutky a bílky. Máslo, cukr a žloutky ušleháme do husté pěny. Bílou čokoládovou polevu nasekáme na drobné kousky. Do žloutkové pěny přimícháme mouku, nasekankou polevu, strouhaný kokos a vanilkový cukr.
- 3Dvě lžičky vanilkového cukru a dvě lžičky kokosu si ponecháme na posypání.
- 4Bílky vyšleháme do pevného sněhu a vmícháme do těsta. Hotové těsto rozprostřeme na vymazaný plech a povrch uhladíme. Pečeme na střední liště trouby cca 15 minut.
- 5Moučník necháme vychladnout a poté vodorovně přepůlíme. Želé nebo marmeládu rozehřejeme a jeden plát potřeme. Přiložíme druhým plátem a nakrájíme na kostky o velikosti 4x4cm. Nakonec ozdobíme tmavou čokoládovou polevou a zbývajícím kokosem a vanilkovým cukrem posypeme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.