Slepované placičky

50 min.
Česká republika

Ingredience

    • Vanilkový krém
      • 500mililitrůMléko polotučné
      • 2lžíceCukr krupice
      • 1kusPudinkový prášek - vanilkový
      • 3lžíceLikér mandlový - Amaretto
    Počet porcí:
    8

    Nutriční hodnoty v jedné porci

    Kalorie
    348 kcal
    Bílkoviny
    6 g
    Tuky
    20 g
    Sacharidy
    37 g
    Vláknina
    978 mg
    Cukr
    9 g
    Zobrazit vše

    Postup přípravy

    • 1
      Listové těsto necháme rozmrznout, poté jej přeneseme na pomoučněný vál a vyválíme placku. Za pomoci kulatého vykrajovátka z těsta vykrajujeme kolečka o průměru 10 cm. Plech vyložíme pečícím papírem a kolečka na něj pokládáme. Placičky potřeme smetanou.
    • 2
      Troubu předehřejeme na 200°C a placičky pečeme 15 minut. Po upečení plech vyjmeme z trouby, placičky necháme vychladnout, a poté je podélně rozkrojíme.
    • 3
      V kastrůlku uvaříme z mléka, cukru a vanilkového pudinkového prášku pudink a necháme vychladnout. Po úplném vychladnutí do něj zašleháme máslo a mandlový likér.
    • 4
      Hotovým krémem bohatě potíráme spodní díly placiček a přiklopíme je vrchními díly. Necháme 30 minut odpočinout v chladničce a podáváme.

    Komentáře

    Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.