Slepovaný dort
100 min.
Ingredience
- 40gramůSolamyl - bramborový škrob
- 12kusůVejce slepičí
- 350gramůCukr krupice
- 350gramůMouka pšeničná hladká
- 30gramůKakao
- 50gramůTuk
- 300gramůCukr moučkový
- 400mililitrůMléko polotučné
- 500gramůMáslo čerstvé
- 100gramůMandle mleté
- 80mililitrůRum
- 350gramůPoleva cukrářská lískooříšková
Počet porcí:
15Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
670 kcal
Bílkoviny
11 g
Tuky
40 g
Sacharidy
65 g
Vláknina
493 mg
Cukr
43 g
Postup přípravy
- 1Do mísy rozklepneme vejce, oddělíme žloutky od bílků, z bílků vyšleháme sníh. Ke žloutkům přidáme cukr, mouku, promícháme a vmícháme sníh ušlehaný z bílků. Těsto rozpůlíme a do jedné poloviny přimícháme kakao.
- 2Plech pomažeme tukem a rozprostřeme na něj jednu polovinu těsta. Pečeme ve vyhřáté troubě 30 minut. Stejným způsobem upečeme i druhou polovinu těsta a obě necháme vychladnout. Mezitím si připravíme náplň.
- 3Do rendlíku nalijeme mléko, přisypeme solamyl, moučkový cukr, dobře rozmícháme, přivedeme k varu, provaříme a odstavíme. Hustou hmotu necháme vychladnout, přimícháme máslo, mleté mandle a trochu našleháme.
- 4Kakaový piškot pokapeme rumem, potřeme náplní, zakryjeme světlým piškotem a trochu přimáčkneme, aby se oba piškoty přilepily. Vrchní piškot také pokapeme rumem a celý dort i ze stran potřeme oříškovou polevou. Necháme v lednici vychladit a můžeme podávat.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.