Slepovaný dort

100 min.
Slovensko

Ingredience

    • 40gramůSolamyl - bramborový škrob
    • 12kusůVejce slepičí
    • 350gramůCukr krupice
    • 350gramůMouka pšeničná hladká
    • 30gramůKakao
    • 50gramůTuk
    • 300gramůCukr moučkový
    • 400mililitrůMléko polotučné
    • 500gramůMáslo čerstvé
    • 100gramůMandle mleté
    • 80mililitrůRum
    • 350gramůPoleva cukrářská lískooříšková
Počet porcí:
15

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
670 kcal
Bílkoviny
11 g
Tuky
40 g
Sacharidy
65 g
Vláknina
493 mg
Cukr
43 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Do mísy rozklepneme vejce, oddělíme žloutky od bílků, z bílků vyšleháme sníh. Ke žloutkům přidáme cukr, mouku, promícháme a vmícháme sníh ušlehaný z bílků. Těsto rozpůlíme a do jedné poloviny přimícháme kakao.
  • 2
    Plech pomažeme tukem a rozprostřeme na něj jednu polovinu těsta. Pečeme ve vyhřáté troubě 30 minut. Stejným způsobem upečeme i druhou polovinu těsta a obě necháme vychladnout. Mezitím si připravíme náplň.
  • 3
    Do rendlíku nalijeme mléko, přisypeme solamyl, moučkový cukr, dobře rozmícháme, přivedeme k varu, provaříme a odstavíme. Hustou hmotu necháme vychladnout, přimícháme máslo, mleté mandle a trochu našleháme.
  • 4
    Kakaový piškot pokapeme rumem, potřeme náplní, zakryjeme světlým piškotem a trochu přimáčkneme, aby se oba piškoty přilepily. Vrchní piškot také pokapeme rumem a celý dort i ze stran potřeme oříškovou polevou. Necháme v lednici vychladit a můžeme podávat.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.