Slepovaný koláč

120 min.
Slovensko

Ingredience

Počet porcí:
8

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
436 kcal
Bílkoviny
7 g
Tuky
24 g
Sacharidy
50 g
Vláknina
1 g
Cukr
11 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Do mísy nasypeme mouku, cukr, vanilkový cukr, přidáme máslo, vejce, strouhanou citronovou kůru, vypracujeme těsto, rozdělíme na tři díly a vyválíme na stejně velké pláty. Plech pomažeme tukem a postupně upečeme každý plát zvlášť. Doba pečení jednoho plátu je asi 25 až 30 minut. První plát potřeme marmeládou a přilepíme k němu druhý plát. Znovu potřeme marmeládou a položíme třetí plát. Ze dvou bílků a krupicového cukru vyšleháme sníh, pokryjeme jím povrch slepeného koláče a vložíme ještě na chvíli do trouby. Nepečeme, jen necháme vyschnout sníh. Koláč necháme vychladnout, nakrájíme na porce a podáváme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.