Slezská pivní polévka
17 min.
Ingredience
- 100gramůHrozinky
- 30gramůCukr krupice
- 1lžíceSolamyl
- 1špetkaSkořice mletá
- 1špetkaCukr vanilka
- 2kusyVaječný žloutek slepičí
- 100gramůChléb pšeničný (bílý)
- 0,5litrVoda pitná
- 0,5litrPivo světlé 10% 3,9% obj.
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
263 kcal
Bílkoviny
5 g
Tuky
5 g
Sacharidy
46 g
Vláknina
2 g
Cukr
23 g
Postup přípravy
- 1Hrozinky očistíme, chléb nakrájíme na kostičky a s vodou a cukrem je dáme do kastrolu. Přivedeme k varu a necháme 5 minut vařit.
- 2Škrob rozmícháme s trochou piva a za stálého šlehání přilijeme do kastrolu. Přidáme skořici, vanilku, zbytek piva a vše krátce povaříme.
- 3Trochu polévky rozmícháme se žloutky a nalijeme zpátky do polévky. Dochutíme kořením, nalijeme do talířů a ihned podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.