Slezská pivní polévka

17 min.
Česká republika

Ingredience

    • 100gramůHrozinky
    • 30gramůCukr krupice
    • 1lžíceSolamyl
    • 1špetkaSkořice mletá
    • 1špetkaCukr vanilka
    • 2kusyVaječný žloutek slepičí
    • 100gramůChléb pšeničný (bílý)
    • 0,5litrVoda pitná
    • 0,5litrPivo světlé 10% 3,9% obj.
Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
263 kcal
Bílkoviny
5 g
Tuky
5 g
Sacharidy
46 g
Vláknina
2 g
Cukr
23 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Hrozinky očistíme, chléb nakrájíme na kostičky a s vodou a cukrem je dáme do kastrolu. Přivedeme k varu a necháme 5 minut vařit.
  • 2
    Škrob rozmícháme s trochou piva a za stálého šlehání přilijeme do kastrolu. Přidáme skořici, vanilku, zbytek piva a vše krátce povaříme.
  • 3
    Trochu polévky rozmícháme se žloutky a nalijeme zpátky do polévky. Dochutíme kořením, nalijeme do talířů a ihned podáváme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.