Slonovinová omáčka

85 min.
Francie

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
627 kcal
Bílkoviny
49 g
Tuky
38 g
Sacharidy
16 g
Vláknina
1 g
Cukr
237 mg
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Na hlubší pánvi rozpustíme máslo, přisypeme pokrájené houby a krátce orestujeme. Zasypeme moukou, promícháme a podlijeme studeným vývarem. Metlou opatrně vmícháme žloutky a přivedeme k varu. Okořeníme pepřem a muškátovým oříškem. Vaříme na velmi mírném ohni asi 1 hodinu. Vaříme odkryté, aby se část tekutiny odpařila. Podléváme jen v případě nutnosti.
  • 2
    Po 1 hodině přimícháme drůbeží vývar, ve kterém jsme rozmíchali masovou želatinu nebo rosol. Necháme ještě jednou projít varem a odstavíme.
  • 3
    Do odstavené omáčky vmícháme metlou 2 lžíce másla.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.