Slonovinová omáčka
85 min.
Ingredience
- 100gramůHouby čerstvé
- 1špetkaMuškátový oříšek
- 1špetkaPepř cayenský
- 60gramůMouka pšeničná hladká T 650
- 750mililitrůVývar z hovězích kostí
- 5kusůVaječný žloutek slepičí
- 150mililitrůŽelatina
- 200mililitrůVývar drůbeží
- 100gramůMáslo čerstvé
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
627 kcal
Bílkoviny
49 g
Tuky
38 g
Sacharidy
16 g
Vláknina
1 g
Cukr
237 mg
Postup přípravy
- 1Na hlubší pánvi rozpustíme máslo, přisypeme pokrájené houby a krátce orestujeme. Zasypeme moukou, promícháme a podlijeme studeným vývarem. Metlou opatrně vmícháme žloutky a přivedeme k varu. Okořeníme pepřem a muškátovým oříškem. Vaříme na velmi mírném ohni asi 1 hodinu. Vaříme odkryté, aby se část tekutiny odpařila. Podléváme jen v případě nutnosti.
- 2Po 1 hodině přimícháme drůbeží vývar, ve kterém jsme rozmíchali masovou želatinu nebo rosol. Necháme ještě jednou projít varem a odstavíme.
- 3Do odstavené omáčky vmícháme metlou 2 lžíce másla.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.