Smažená jablíčka s řeckým jogurtem
40 min.
Ingredience
- 50gramůHrozinky
- 75mililitrůPomerančová šťáva
- 200gramůChléb pšeničný (bílý)
- 60gramůMáslo čerstvé
- 1kusCukr vanilka
- 1lžíceCukr krupice
- 200gramůŘecký jogurt
- 3lžíceMed včelí
- 400gramůJablka
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
515 kcal
Bílkoviny
8 g
Tuky
19 g
Sacharidy
83 g
Vláknina
4 g
Cukr
38 g
Postup přípravy
- 1Hrozinky namočíme do 3 lžic pomerančové šťávy. Bílý chléb nakrájíme na tenké krajíčky, jablko oloupeme, rozkrojíme a odstraníme jádřince. Jablíčko nakrájíme na špalíčky.
- 2Na pánvi rozpálíme máslo a opékáme na něm chleba po dobu 5 minut. Přidáme jablka a hrozinky i s nálevem. Přisypeme cukr a vanilkový cukr a vše promícháme. Jablíčka a chleba pečeme asi 10 minut dozlatova.
- 3Řecký jogurt smícháme se zbytkem pomerančové šťávy a medem do lehké omáčky. Omáčku podáváme s teplým jablíčkovým smaženkám.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.